Branding

De foto’s zijn van alle jaargetijden. En dat is juist het leuke van de Branding. Ieder seizoen is heerlijk! Mijn persoonlijke favoriet is om op een zonnige winterdag een stevige wandeling te maken en er daarna te lunchen. Er hangt dan binnen zo’n ongelooflijke gezellige sfeer! En het ruikt heerlijk naar zelf gemaakte koekjes, taartjes e.a. heerlijkheden die je vaak ook mag proeven. Heel feestelijk allemaal.

Maar de meesten van ons gaan uiteindelijk toch in de zomer als het ‘strandweer’ is. Ook lekker. Als het even lukt zorg ik dat ik er vóór half 9 ben. Dan is het nog redelijk rustig en niet zo bloody hot. Als ik alleen ben heb ik het om een uur of 12 wel gezien. Je kan natuurlijk ook later gaan maar houd er rekening mee dat het dan lastig parkeren is, strandbedjes en -stoelen waarschijnlijk bezet zijn (‘wie het eerst komt, het eerst maalt’) en zelfs een kopje koffie een hele onderneming kan worden. Heb je daar geen zin in, en wil je dezelfde relaxte boho sfeer, probeer dan Tulum van dezelfde eigenaar. Daar is het vaak nét ietsje rustiger. Hoewel – parkeren niet.

Wil je naar de Branding na een wandeling met de hond – hou er dan rekening mee dat honden niet mee naar binnen mogen. Zo staat het in ieder geval op hun site. Maar mijn ervaring is dat ze wél worden toegelaten in het voorste gedeelte. Als je zeker wil zijn zou ik even bellen want het hondenbeleid van de Branding verandert nog wel eens naar mijn idee. Van 1 juni t/m 31 augustus is überhaupt het hele strand van Noordwijk verboden voor honden.

We hebben in Nederland ontzettend veel hippe strandtenten, die er van binnen vaak nog mooier uitzien dan van buiten. Maar de Branding is en blijft mijn favoriet!

PS Bij de Branding draaien ze heerlijke lounge muziek. Absoluut sfeer verhogend! Maar of je ouders dat ook vinden?

In de buurt

Tags

aan de kust borrel honden welkom koffie lunch ontbijt terras to go