Eilandhopper

Eilandhoppen op onze eigen Wadden! Dat kan, dankzij zeilcharters Willem Jacob en Minerva, die in de zomermaanden als Eilandhopper op het Wad te vinden zijn. Een of meerdere overnachtingen, droogvallen of enkel een handig overtochtje tussen Terschelling en Ameland, het kan allemaal. Zie de dienstregeling voor details of JUULS’ blog voor inspiratie.

Zeilen op een historische klipper is indrukwekkend! Afhankelijk van weer en getij worden de zeilen gehesen en de zwaarden gestoken. Help de bemanning een handje mee of luier lekker met een boek op het dek. De maaltijden zijn goed voor elkaar en worden met plezier bereid door de meevarende kok. Tijdens het droogvallen gaat deze erop uit, om schelpdieren zoals mosselen, kokkels en oesters te rapen voor de volgende maaltijd. Wat een feest.

Binnen zijn de boten goed uitgerust; wc’s, eettafels en natuurlijk een gezellige bar. Zowel de Minerva als de Willem Jacob zijn prachtig gemoderniseerd. Op de Willem Jacob slaap je op zaal (oordopjes mee). Op de Minerva zijn comfortabele 2- of 4-persoonshutten ingericht. Bedden zijn voorzien van dekbed en kussen. Douches zijn gemeenschappelijk.

Buiten het wad hop seizoen zijn beide schepen af te huren voor groepsvaarten. Overweeg dan ook de Vrouwe Jitske of de Helena met Hellevoetsluis als thuishaven, maar vaar gerust mee op één van de avontuurlijke zeiltochten. De Willem Jacob blijft op het Wad of vaart op het Reitdiep en keert voor de winter terug naar Groningen, alwaar ze wordt verhuurd voor etentjes, groepsaccommodatie, feestjes, etc.

De dienstregeling is flink uitgebreid met nu ook tochten in de winter en het voor- en najaar.

PS Zie website voor speciale tochten - vallende sterren tochten, naar Rottumeroog of de Oerol Express.

In de buurt

Tags

aan de kust honden welkom JUULS & Gijs met de boot natuur verrassend anders