Landhuishotel Restaurant Rikus

Wel eens in het plaatsje Eext geweest? Ik niet, totdat ik Landhuishotel Rikus bezocht op weg naar ons Cabiner avontuur in de zomer van 2019.

Als fan van eten uit eigen tuin stond Rikus op mijn ‘wil ik heen’-lijstje. Rikus heeft nl. een enorme groentetuin op het erf, die als hofleverancier fungeert voor hun ‘koninklijke’ gerechten en die van haar zusje De Jufferen Lunsingh. ‘De Groenten van Rikus’ zijn – rechts van het hotel – ook te koop voor de passant.

Het gebouw oogt bij aankomst niet wat kil, maar als je eenmaal binnen bent keert dat gevoel o.a. door het warme ontvangst en de smaakvolle inrichting. Als je ‘s avonds na een dag fietsen, wandelen of heerlijk luieren met een boek uit de Bieb van Rikus of hun mooie magazine, in de tuin neerstrijkt, ben je helemaal om! Er heerst een rustige sfeer, die aanstekelijk werkt, waardoor je daadwerkelijk aan bijtanken toekomt.

In de zomermaanden kan je met je voetjes in het gras genieten van een 3-, 4-,  ja zelfs 5-gangenmenu, die je van begin tot eind weet te verrassen. Vers, in het seizoen en lokaal… dit concept is hot & hip, maar voelt in deze landelijke omgeving, met zicht op de moestuin, heel écht aan. Mocht je voor meerdere nachten geboekt hebben, weet dat je binnen je arrangement vrij bent om een avondje in Westervelde te eten.

De kamers zijn relatief groot en goed voor elkaar; lekker bed en fijn sanitair. Als je er eenmaal geslapen hebt, weet je wat voor een geweldig ontbijt je te wachten staat.

‘Je moet er een beetje ingroeien’, maar aan het eind van je verblijf klinkt jouw, ”dank je wel, tot snel” even echt aan als Rikus.

PS Niet alleen JUULS is fan van Rikus: ook Michelin vindt het fijn vertoeven op hun terras.

In de buurt

Tags

foodies honden welkom koffie lente lokaal lunch open haard terras to go vers van 't land zomer