The Cadgwith Cove Inn

Deze levendige pub in picture perfect Cadgwith Cove staat sinds ons eerste bezoek in 2016 onaantastbaar op de must visit lijst van Cornwall. The Inn is dé spil binnen de hechte gemeenschap van dit kleine vissersdorpje. Destijds gered door de aimabele Garry en Helen uit Londen, die door de vissers nog altijd op handen worden gedragen, maar nu klaar zijn voor een nieuw hoofdstuk.

Het terras – uitnodigend in de middagzon – biedt net uitzicht op het baaitje, waar aan het einde van de dag de vloot met een tractor aan wal wordt getrokken. Overdag is het een komen en gaan van wandelaars van de Coastal Path, tegen de avond aangevuld met lokalen.

De sfeervolle kroeg staat al snel vol. Achter de bar staat de gezellige Ed Sheeran lookalike (”No, Ed looks like me, I’m older”). Hoe leuk om een elleboog aan de bar te bemachtigen tussen the locals. Zo ontmoetten wij Steve, ‘ex-burgemeester-nu-bakker’ en stond Chiel de volgende ochtend in alle vroegte handige tips & tricks uit te wisselen in zijn keuken.

De keuken van Cadgwith Cove Inn is verrassend goed. Ik zweer bij de seafood chowder die als voor- én hoofdgerecht op de kaart staat. In het seizoen kiezen wij de crab of kreeft, die natuurlijk door een van de dorpelingen is gevangen. Houd je zoals wij van een beetje reuring, reserveer dan een van de tafeltjes in het kroeggedeelte.

Never a dull moment in Cadgwith Cove; er wordt het hele jaar door van alles georganiseerd. Sea Shanties with the Cadgwith Singers op vrijdag of het feestelijke Folks day in juli met seafood bbq en live muziek.

Overnachten is hier met name praktisch, na een gezellig avondje. De kamers zijn eenvoudig maar verzorgd, soms met gedeelde badkamer. De bedden zijn naar onze smaak wel aan de harde kant.

Mooi te combineren met een bezoek aan Helford en Kynance Cove.

PS Parkeren doe je boven het dorp (400m). Bagage drop off wel mogelijk.

In de buurt

Tags

♥ JUULS aan de kust aan de wandel borrel honden welkom JUULS & Gijs lunch terras vis