Mercat de Palafrugell

Palafrugell is een bedrijvig provincie stadje 4 km landinwaarts van Tamariu, Llafranc en Calella de Palafrugell. Iedere zondagochtend (8.30 – 13 uur) is er markt. Heerlijk! Als niemand mee wil – ga ik alleen. Net zo goed.

Ik parkeer de auto op de Plaça Camp d’en Prats (let op max. parkeertijd!) en loop naar het centrale plein Plaça Nova voor een café en een croissant. Ik eet echt nooit croissants maar dit hoort bij m’n Mercat de Palafrugell ritueel. Vroeger ging ik ansichtkaarten schrijven – nu check ik WhatsApp. Op de markt koop ik groente, fruit en met name verse kruiden, want die vind je nauwelijks in de supermarkt. Halverwege zijn de overdekte vlees- en vismarkt. Heerlijk om even doorheen te lopen – ook al heb je niks nodig. Hierna sla ik meestal linksaf voor een rondje om de kerk en leuke winkeltjes. Maar je kan ook verder de markt aflopen. Het tweede gedeelte bestaat meer uit kraampjes met kleding, hoedjes, speelgoed, etc. Dat geloof ik wel.

Weer bij Plaça Nova koop ik meestal brood bij het prachtige oude bakkertje Fleca Baldiri en loop even naar binnen bij het naastgelegen Pastisseria Serra – een delicatessenwinkel met een geweldige collectie wijnen. Voor de kenner. De liefhebber kan beter groot inkopen bij Grau, net buiten Palafrugell.

PS Di t/m zat (8.30 - 13 uur) is er een kleine dagelijkse markt (groente, fruit, kruiden). Maandag geen markt. Maandagochtend zijn ook alle winkels gesloten.

In de buurt

Tags

lokaal vers van 't land zomer