Podium Vlieland

JUULS houdt van kleine theaters of bioscoopzaaltjes, waar vaak een bijzonder verhaal achter zit. Zo ook Podium Vlieland, centraal gelegen aan de dorpsstraat van Oost-Vlieland, tegenover Hotel de Wadden en naast Badhotel Bruin. Zoals een echt theater/bioscoop betaamt, zijn de stoelen (én wanden + plafond) knalrood. Het cinéater zoals ze het zelf noemen, dat normaliter zo’n 80 man kan huisvesten, heeft in de foyer dé ijsco van het eiland: Min12.

Podium Vlieland heeft een rijk gevulde agenda en mooie samenwerkingen met idfa en Into the Great Wide Open. Naast film ook (lokale) theater, cabaret en muziek. Onze kennismaking was via een van de filmfestivals die – ook buiten het seizoen – een ideale gelegenheid zijn om richting dit Waddeneiland af te reizen. Elk festival heeft zijn eigen thema, van thrillers, natuur tot love stories. Voor alle geldt: Een eiland, 3 dagen, 6 films. Fijne arrangementen inclusief hotelovernachtingen, fiets én korting op de overtocht. Onze favorieten zijn: Naar de Wildernis, Naar Buiten en Het Nederlands Kampeerfilmfestival.

In de zomervakantie opent Zaal 2 bij mooi weer haar ‘deuren’. De openluchtbioscoop draait op dinsdagen, donderdagen en zaterdag een mix van films. De voorstellingen beginnen om 22.00 uur en zijn gratis. Neem vooral een lekker glaasje mee, een dekentje en iets om op te zitten.

PS Ook af te huren voor eigen filmvertoning of optreden.

In de buurt

Tags

♥ JUULS ijs JUULS & Gijs verrassend anders