Charterschip Vrouwe Jitske

Oh so sweet memories aan een onvergetelijke droogvalweekend met mijn klaverjas vriendinnen op deze karakteristieke en sfeervolle platbodem, met mooie oude details. Nou zat het ook wel mee: prachtig weer, lange zwoele avond met laagtij en onvergetelijke zonsondergang.

De Vrouwe Jitske – met als thuishaven Edam – is primair een zeilschip, met passagiersaccommodatie. In het voormalige laadruim bevindt zich een gezellig kombuis met een lange houten tafel en praktische keuken. Vooronder is de slaapruimte voor max. 12 personen, met in carré-opstelling ingebouwde stapelbedden en 2 twijfelaars. Faciliteiten zijn eenvoudig, maar prima voor een weekendje. Er is warm en koud stromend water en de wc en douche zijn met een handpomp te bedienen. Eten en drinken moet je zelf meenemen. Er is een ijskast, maar voor grote groepen met grote dorst is het handig een extra koelbox mee te nemen. Afwassen gebeurt met de hand. De schipper en zijn maat hebben hun eigen gedeelte achter op het schip, maar eten en drinken desgewenst gezellig mee.

In Harlingen opgestapt en uitgevaren naar ’t Wad, waar we na een korte zeiltocht voor anker gingen. Lekker borrelen en eten aan dek terwijl het water langzaam wegebt. In de schemer overboord, het wad op en ervaren hoe magisch de Nederlandse natuur kan zijn. Euforisch waren we, lopend over de bodem van de Waddenzee, richting de onbereikbare horizon in een adembenemend oranje licht dat steeds intenser werd. Eenmaal donker word je als stadsmens haast overvallen door de stilte, de overvolle sterrenhemel en zilte geur. In de verte wat vage lichtjes en af en toe een straal van de Brandarus die de hemel even oplicht. In de ochtend een verfrissende plons voor het ontbijt en na de lunch nog een keer droogvallen, nu bij daglicht. Scheermesjes, krabbetjes, zeehonden, boten die in de vaargeulen voorbij varen.

In overleg met de schipper kan je je eigen programma samenstellen. Combineer het met een bezoek aan een Waddeneiland of een wadloop tocht. Enfin genoeg mogelijkheden.

Is de Vrouwe Jitske niet beschikbaar of heb je voorkeur aan net een andere setting, neem gerust contact met ze op voor andere suggesties of check zelf op o.a. Bootbootboot, Historische Zeilvaart Harlingen of Fair Ferry.

PS Neem oude gympen of waterschoentjes mee. In overleg zijn honden welkom.

In de buurt

Tags

♥ JUULS aan de kust honden welkom JUULS & Gijs met de boot natuur verrassend anders