Le Sentier des Chamois

Super mooie wandeltocht (ca. 5 uur) op hoogte evenwijdig aan Val des Bagnes tussen Verbier en Fionnay, met schitterend uitzicht op Les Combins en Mont Blanc. Als dagtocht of als middelpunt van meerdaagse huttentocht met overnachtingen in Cabane Mont Fort en Cabane de Louvie. Vergeet in het laatste geval niet jezelf te verwennen met een lunch bij Chez Dany.

De route doet zijn naam eer aan; onderweg kom je zeker berggeiten (chamois) tegen. Ze zijn soms moeilijk te spotten, kleuren mooi met de omgeving en balanceren met het grootste gemak op een rots met achterliggende diepe afgronden. Kijk ook uit naar de bergmarmot.

Je hebt een lage route en een alpine (hoge) route. Onze favoriet is de hoge route die prima als ‘wandelaar’ te doen is. Ze komen voor Col Termin bij elkaar, waarna je afdaalt naar het ijskoude Lac Louvie.

De afdaling naar Fionnay is pittig maar adembenemend. Drink gezellig nog een glaasje op het terras van Café le Mazot, voordat je de bus terug neemt richting Le Châble. Nog niet uitgewandeld? Maak dan het rondje af via Cabane de Panossière aan de voet van glacier Grand Combin en Cabane Brunet.

PS Neem een verrekijker en genoeg water mee!

In de buurt

Tags

♥ JUULS aan de wandel honden welkom JUULS & Gijs natuur sport zomer