Llafranc

Van oudsher de plek waar rijke Barcelonesen een buitenhuis hadden. Je ziet ‘s avonds nog steeds charmante Spaanse omaatjes arm-in-arm over de boulevard lopen. Goed geklede kinderen en kleinkinderen in ‘t gevolg. Wij kwamen er voor ‘t eerst in 1976 met onze ouders. Natuurlijk is er sindsdien best wat veranderd, maar het blijft een heerlijk (vissers)dorpje met een strand, boulevard, terrasjes en haven. Letterlijk afgetopt met een 18de eeuwse vuurtoren – El Far de San Sebastia – waarvandaan je een wáánzinnig uitzicht hebt over zee, Llafranc en de kust. “Like a postcard!” grappen de kinderen altijd. Heel wat familie portretjes geschoten hier.

Llafranc is perfect voor een klassiek dagje strand. Geniet tussendoor van een kopje koffie op een van de vele terrasjes, een eenvoudige lunch bij familierestaurant La Sirena of een verkoelend drankje – en briesje! – in de haven bij Bar Port de Llafranc. De meeste Spanjaarden liggen gewoon op hun handdoek maar je kan ook een ligbed huren als je dat lekkerder vindt. De baai van Llafranc is klein, dat maakt het juist zo mooi! Maar het betekent ook dat het van half juli tot eind augustus erg druk kan worden. Vooral op zondag.

Als je niet zo’n strandligger bent kan je ook een uurtje kanoën of suppen langs de rotsen. Of een bootje huren en de kust verkennen met een goed gevulde mand (La Croissanteria Llafranc), een flinke voorraad water en zonnebrand. Kano of sup zonder reservering direct op strand te huren. Bootje huren bij Tourist Service, naast Hotel Terramar.

Je kan vanuit Llafranc ook prachtig wandelen. Het zijn feitelijk stukjes van de bekende Camino de Ronda of GR92 die van de Franse grens tot voorbij Barcelona loopt. Bijvoorbeeld, vanaf de zuid kant van de boulevard loop je – via een steile trap – naar een wandelpad dat hoog boven de rotsen naar Calella de Palafrugell leidt. Het is een mini wandeling van minder dan een half uur maar echt super mooi. Bovendien is Calella de Palafrugell ook een leuk oud vissersdorpje met meerdere baaitjes, wit gestucte huizen begroeid met bougainville, leuke winkeltjes en gezellige terrasjes.

 

In de buurt

Tags

♥ JUULS aan de kust leuk dorpje zomer