Lubberink Asperges

Ja ook in Twente zijn er volop verse asperges van ’t land te halen! Als wij in aspergetijd op ons favoriete stekkie in Diepenheim zitten, gaan wij maar al te graag langs deze Lubberink vestiging. Makkelijk gelegen langs de N346 (Zutphen – Hengelo) en dus fijn te combineren met een bezoekje aan Delden, voor bijvoorbeeld de maandelijkse streekmarkt of het mooie Twickel.

Groots aangegeven en dus niet te missen. Een verzorgd veldje met de zo herkenbare aspergebedden en een bescheiden keet vol wit goud. Diverse maten, geschild of niet of zelfs enkel de koppen voor het brouwen van een lekker soepje. Alle beilagen – van boter, eieren, ham tot wijn – zijn aanwezig om met een compleet feestmaal naar huis te gaan. Kritisch als wij zijn, rijden wij liever nog een extra rondje voor prijswinnende aspergehammen bij Slagerij Kastelein, lokale boerenboter bij kaasboerderij Keuper, verse vrije uitloopeieren bij Wegdam en verse piepers van het land (geel netje bij de Spar tegenover Kastelein).

Lubberink heeft ook vestigingen in Wierden en Eibergen. In omgeving Barchem? Bezoek dan de lokale favoriet: Asselman Asperges.

PS Let op je kunt niet pinnen.

In de buurt

Tags

in ‘t seizoen lente lokaal vers van 't land