De Jufferen Lunsingh

Eerlijk is eerlijk, 2 jaar geleden had ik nog nooit gehoord van deze klassieker, nota bene een favoriet binnen de familie. Maar don’t worry, de schade is inmiddels flink ingehaald, met de nodige bezoekjes. En met gemak, want het is fijn vertoeven bij de Jufferen, dankzij Wyncko en Ellen, die het landhuis in 1999 kochten, in de oorspronkelijke staat herstelden en er Landhuishotel De Jufferen Lunsingh vestigden.

In de zomer kom je al meteen in de sfeer als je het gezellige terras op wandelt. Binnen is het zo mogelijk nog fijner, met de sfeervolle eetzaal in de ronde serre van het Witte Huis of de knusse cognackamer met open haard. Het feest begint pas echt als je aan tafel gaat. En of dat nou voor de lunch of diner is, het is allebei even verwennerij. Mooie combinaties van verse producten van eigen bodem, uit de boomgaard of de moestuin bij zuster hotel Rikus, zelfs eigen vee. Aangevuld met producten lokale toppers als Kaaslust of De Oude Streek, die overigens beide een bezoekje waard zijn. De uitgebalanceerde wijnkaart maakt het feest compleet.

In de omgeving kan je er op los wandelen en/of fietsen. Als je nog geen plan hebt, vraag dan even om wat tips of een van de geprinte routebeschrijvingen. Maak het helemaal feestelijk met een goed gevulde (knapzak)lunchpakket of een heuse picknickmand voorop de fiets. Hoe romantisch. Zin in een ontspannen dagje, pak je boek en ga lekker lezen in de boomgaard of op het grasveld.

Zoek & Boek

PS Ook als welverdiende overnachting te combineren met Pieterpad etappes 5 en 6. Hotel volgeboekt? Probeer dan nog een kamertje te bemachtigen bij Landhuishotel Rikus. Wij JUULS-den ook wel eens bij de leuke buren.

In de buurt

Tags

aan de wandel fiets herfst honden welkom klassieker lente lokaal lunch open haard terras vers van 't land