Kynance Cove (Café)

Wellicht bekend van de promotiefoto’s van Cornwall en terecht. Wat een prachtig stukje kust is dit. Fijne lunchstop tijdens SW Coastal Path etappe van Mullion Cove naar Cadgwith Cove of bezoek het als dagtocht naar Lizard (Point). Mijd wel als het even kan de drukke weekenden van het hoogseizoen. Je kunt er met de auto naartoe (betaald parkeren) maar het is leuker om in Lizard te parkeren (vrijwillige bijdrage), naar Lizard Point te lopen en vanuit daar naar Kynance Cove Beach. Of eerst andersom, afhankelijk van je timing.

Kynance Cove Café is een eenvoudig doch karakteristiek houten huisje met verdienstelijke lokale klassiekers zoals de cream tea of crab sandwich. Installeer je aan een van de gezellige picknick tafels of in een groen/wit gestreepte klapstoeltje op de 1e rij voor een prachtig uitzicht over de baai, waar altijd wel wat gebeurt.

Daal als het getij het toelaat vooral af naar het strand en dwaal langs de rotsen en inhammen. Neem op een warme dag je zwemspullen mee voor een duik in de prachtige zee. Zit je ruim in je tijd, nestel je dan (met boek?) op het enorme grasveld net ten noorden van het café (zou een prachtige 18e hole zijn:-). Vergeet niet af en toe in zee te kijken om een zeehondje te spotten.

Kortom zet Kynance Cove maar op je toch al indrukwekkende to-do -in-West Cornwall-lijst.

PS Eten en slapen in de buurt? Beleef een mooie avond met lokale vissers in onze favoriet Cadgwith Cove Inn.

In de buurt

Tags

aan de kust aan de wandel koffie lente lunch terras to go with a view zomer