South West Coastal Path

Engeland stikt van de mooie wandelroutes, waaronder de South West Coastal Path (SWCP), met zijn 1.014 km de langste. De naam zegt het al, het pad loopt langs de prachtige afwisselende kustlijn van Zuid West Engeland, beginnend in Minehead (Somerset) en eindigend in Pool Harbour in Dorset.

Een echte aanrader qua schoonheid, gevarieerdheid en de vele leuke logeer- of eetadresjes langs de route. Geen zware klimmen of afdalingen, dus geschikt voor jong en oud. Ook uitermate geschikt voor gewoon een dagtochtje, als je in de buurt bent.

Wij hebben de etappes gewandeld in het uiterste westen van Cornwall, tussen Cadgwith Cove en St Ives. Eerlijk gezegd waren wij een beetje overdonderd door de schoonheid. Een ding is zeker, door de azuur blauw/groene zee, zeehonden en dolfijnen, indrukwekkende cliffs en jawel het aangename klimaat, waan je je al snel in spannende subtropische oorden. Pas als je weer zo’n oergezellige pub of creamtea-tentje tegenkomt, besef je dat het toch echt Engeland is. Gelukkig maar!

PS Leestip: Het Zoutpad .

In de buurt

Tags

♥ JUULS aan de kust aan de wandel honden welkom JUULS & Gijs lente natuur zomer