Chez Dany

Klassieker in Verbier die z’n charme, sfeer, gastvrijheid en kwaliteit heeft weten te behouden, ondanks  jarenlange populariteit. Of je nu in de zomer of winter, voor de lunch of avondeten, binnen of op het mooie terras buiten aanschuift, het wordt een feestelijk bezoek.

De setting is perfect, in rustiek Clambin, op een fijne (loop)afstand van dorp en met een uitzicht die maar moeilijk te evenaren valt. Vóór het restaurant bevindt zich een ruime alm, die met zijn terras en ligbedden uitnodigt om vroeger te komen of langer te blijven, zeker als de vuurkorf gezellig brandt.

Lekkere kaart met vertrouwde gerechten zoals fondue, croûte au fromage, assiette valaisanne van lokale leveranciers. Maar ook de rijk gevulde salades en les pierrades zijn aanraders. De porties zijn genereus, dus sluiten wij graag af met een espresso en fijn likeurtje.

Kan tricky zijn om te vinden. ’s Avonds per pistenbully (tegen meerprijs en op reservering). Reserveren is aan te bevelen vooral buiten – voor het beste uitzicht –  aan de railing.

PS Het gerucht gaat dat Dany de opgezette eland is, die binnen aan de muur prijkt.

In de buurt

Tags

♥ JUULS aan de wandel klassieker koffie lokaal lunch op de berg open haard terras winter(sport) with a view zomer