Brasserie Buitenhuis

In 2016 opende Brasserie Buitenhuis de deuren aan het Valkenburgse Meer, een zandwinning waar tot dan toe niet veel gebeurde. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van dé hotspots van Leiden en omgeving. 

Veel glas & groen, mediterrane tegeltjes, brocante details, groot terras met de hele dag zon, leuke kaart en attente bediening. Er heerst in alle opzichten een fijne sfeer! Ook omdat het hele gebied rondom het Valkenburgse Meer zo gezellig is geworden: een breed grasveld loopt over in een klein strandje waar een stukje van het meer is afgezet voor zwemmers. Verderop staan een paar ligstoelen bij een steiger. En in het meer zelf geeft de plaatselijke windsurfschool lessen – ideaal vanwege het rustige, ondiepe water.

Naast de brasserie zijn er verschillende ruimtes die je voor een gezelschap kunt afhuren. Wij hebben er al meerdere keren iets gehad. Een verjaardagslunch op het terras, een buffet ter afsluiting van een familieweekend en een ouderwets dansfeest met vrienden. Echt een top locatie – ook vanwege de ligging vlak achter de A44 tussen Leiden en Wassenaar én het grote gratis parkeerterrein. 

PS Vrienden uit Amsterdam en 't Gooi gebruiken het graag als stop op weg naar huis na een bezoek aan Museum Voorlinden in Wassenaar.

In de buurt

Tags

aan 't water borrel koffie lunch ontbijt terras to go XXL