Domaine de la Prade

Een prachtig maison de maître uit 1830 op een parkachtig landgoed van ruim 7 hectare. Et voilà – dat is ook meteen het uitzicht vanaf je terras. Met in de ‘verte’ het zwembad en een goed onderhouden tennisbaan.

Andrew en Regine wonen al 20 jaar op het domaine en hebben ’t met liefde door de jaren heen verbouwd. De West Wing – waar wij zaten – was ooit een grote lege ruimte. Een opslag voor graan. Tegenwoordig is het een ruime gîte voor 6 personen met een eigen ingang en terras.

Op de begane grond is een lichte keuken met hoge ramen die lekker openstonden terwijl ik kookte. Wasmachine, afwasmachine, ijskast, magnetron. Alles aanwezig. Alleen de borden, glazen e.a. keukenbevoorrading vond ik wel erg strak afgestemd op 6 personen. Dat is dan ook meteen het enige minpuntje. De woon/eetkamer is super ruim met meer dan voldoende zitruimte en zelfs 2 eettafels. Geen tv trouwens. Wél prima wifi.

Boven 3 ruime slaapkamers. De ‘master bedroom’ met een kingsize bed en de twee andere slaapkamers met twee eenpersoonsbedden. Twee badkamers: één met bad, de ander met douche. Beide met wc.

De West Wing is apart te huur of in combinatie met de East Wing en/of Cottage. Beide 4 persoons (2 slaapkamers). TE gaaf voor 3 gezinnen (6x4x4). Dan heb je het hele immense terrein (voetbal, hockey, cricket, softbal, je eigen Olympische Spelen…noem maar op), zwembad en tennisbaan voor jezelf. Maar ook als ze verhuurd zijn aan derden – Domaine de la Prade heeft zoveel ruimte en de gîtes liggen zo privé dat je totaal geen last hebt van elkaar.

PS Honden in overleg.

In de buurt

Tags

XXL zomer zwembad