Museum Voorlinden

Voorlinden is een museum voor moderne en hedendaagse kunst, prachtig gelegen in de Wassenaarse bossen. We love it! Winter, spring, summer and fall. Enig nadeel is hooguit dat je museumkaart niet geldig is.

Het museum heeft een aantal permanente werken met als bekendste het XL Couple under an Umbrella van Ron Mueck, de Swimming Pool van Leandro Erlich en de sculptuur Open Ended van de Amerikaanse kunstenaar Richard Serra (zijn sculpturen staan ook in het Guggenheim – Bilbao). Deze werken an sich zijn al genoeg reden voor een bezoek. Maar de tentoonstellingen!  Manmanman – kenner of niet – daar word je zó blij van.

In het landhuis naast het museum ligt het restaurant. En heb je tijd? Maak dan een wandeling over het landgoed. Een onverhard pad loopt door het bos en de duinen en komt uiteindelijk weer terug bij het museum. Vanaf het hoogste duin kun je op een heldere dag de Noordzee zien. De wandeling duurt ongeveer drie kwartier.

In de missie van Voorlinden staat: “Voorlinden wil een oase van rust zijn in de drukke Randstad, waar mensen zich kunnen verwonderen en laten verrassen.” Missie geslaagd wat ons betreft!

Voorlinden is ook online. In de serie Kunst in het kort vertelt directeur Suzanne Swarts telkens over een werk uit de collectie.

 

PS Bezoek ook eens Beeldentuin Clingenbosch, op steenworp afstand van Voorlinden, enkel te bezoeken via een gids. Rondleidingen vinden elke donderdag plaats van mei t/m oktober van 15.00 uur tot 18.00 uur.

In de buurt

Tags

♥ JUULS