De Veldkeuken Amelisweerd

Gezellige lunchplek – binnen én buiten – al dan niet in combinatie met een mooie wandeling op Landgoed Amelisweerd. Ooit begonnen als een mobiele mini-keuken in een bakfiets, huist De Veldkeuken tegenwoordig in het koetshuis van landgoed Oud Amelisweerd, méér dan idyllisch gelegen aan de Kromme Rijn. Alles wat het omringende landgoed aan lekkers te bieden heeft, komt op tafel. Biologisch geteelde groenten, kruiden, bloemen, fruit uit de historische moestuinen (Amelis’Hof* en De Volle Grond) én brood uit de eigen bakkerij. In alle opzichten een aanrader dus! De bijbehorende landgoedwinkel ook trouwens. Vers desembrood, granola, taarten, jams, quiches, soep, dips voor bij de borrel. Alles 100% biologisch. Ze verkopen er ook hun bekroonde kookboek ‘De Veldkeuken’.

Zolang de horeca gesloten is heeft De Veldkeuken een buitenbar die 7 dagen per week open is voor koffie, soep, broodjes en lekkers to go. Daarnaast ben je voor lunch, proeverij, tea of borrel van harte welkom op hun terras. De landgoedwinkel blijft onveranderd open voor landgoedproducten en vers desembrood. Overige producten van de bakkerij alleen op bestelling.

Let op! De bakkerij is op een andere locatie in de buurt.

*Als je gaat, breng dan vooral ook een bezoek aan de tuinwinkel en bloempluktuin van Amelis’Hof – ze zijn vanaf zaterdag 24 april 2021 weer open!

PS De parkeerplaats is bij de oprijlaan van het landgoed op enige afstand (5 minuten lopen) van de Veldkeuken. Bezoekers die slecht ter been zijn kunnen voor de Veldkeuken worden afgezet.

In de buurt

Tags

aan de wandel brood honden welkom koffie lokaal lunch terras to go vers van 't land