Badeta Koffiebranders

Niets vermoedend nam ik bij vrienden, na een heerlijke maaltijd, een slokje van mijn zojuist geserveerde espresso. “Wow, da’s lekker, wat is dat?” “Badeta koffie, van een winkeltje om de hoek”. Je raadt het al, ik stond al snel op de stoep van deze Amsterdamse Koffiebranderij. Badeta is opgezet door Tomas en Jonas, die het m.i. goed voor elkaar hebben: ze reizen de wereld af op (be)zoek naar mooie eerlijk koffietelers (artikel Parool). Maar er is natuurlijk meer…

In de winkel kun je de bonen op maat laten malen voor je espresso apparaat, percolator etc. Mijn persoonlijke favoriet is de volle, haast romige Blend, maar proef vooral eerst verschillende soorten bonen, je wordt vriendelijk en vakkundig begeleid. Ook voor koffie accessoires ben je hier aan het goede adres. Zo kochten wij een percolator voor in ons campertje JUULS. De Koffiebar serveert niet alleen jouw favoriete koffie, maar ook wat lekkers erbij, zoals lemon cheesecake, bananabread of een ontbijtje met verse jus, yoghurt met granola. Dit alles is ook voor ”to go”.

Eind 2020 hebben ze een mooie nieuwe locatie geopend De Garage: branderij, proeflokaal, workshop– en trainingsruimte. Ook kun je hier terecht voor al je koffiebenodigdheden en de nodige koffiekennis.

Badeta ligt op steenworp afstand van andere JUULS’ favorieten Glou Glou en Massimo Gelato.

PS Ook online te bestellen, let wel, ongemalen om kwaliteit te bewaken.

In de buurt

Tags

koffie online to go