Stadsbakkerij As

Als het brood van mijn eigen Wiekentbakkerchiel op is, dan haal ik graag brood bij bakker Eef van Stadsbakkerij As. Mooie robuuste (tarwe-rogge) broden met een knapperige korst, aangenaam chewy structuur en een fijn vleugje zuurdesem. Geleverd in een even robuuste bruine zak, ook handig voor eventueel invriezen. Lekker als luxe boterham of mooi belegd met De Pasteibakkerij, Oudewijker of La perle des dieux. Je leest het: keer op keer een waar feest.

In 2007 begon bakker Eef voor ‘alles wat met deeg te maken had’ bij het toenmalige Restaurant As. Het brood werd een hit en veroverde door de jaren steeds meer harten. Eigenaar Sander Overeinder speelde hier creatief op in met de verkoop aan consumenten vanuit de (achter)deur van As en de levering aan restaurants en winkels, waaronder JUULS’ favorieten als Café Parlotte, Rijsel of Au Paradis.

Inmiddels is het restaurant As project afgesloten en heeft Sander Stadsbakkerij As in de populaire Czaar Peterbuurt in Amsterdam Oost geopend, waar je naast brood, ook andere lekkernijen zoals croquetas de bacalao met saffraan aioli kan kopen. Kortom, zeker een bezoekje waard!

PS Check de site voor openingstijden. Zondag en maandag gesloten.

In de buurt

Tags

♥ JUULS brood JUULS & Gijs terras to go