Oberlandhütte

Karakteristieke hut uit 1928 aan rand van lief dorpje Aschau, aan het eind van doodlopend dal voorbij Kirchberg. Je loopt zo vanuit de hut de bergen in; ’s zomers voor een wandeling of huttentocht en in de winter voor een toer skitocht.

De hut is oud en eenvoudig, maar de gastvrijheid en knusheid compenseert dit ruim. Het terras met vrij uitzicht op het dorp, ligt heerlijk in de middagzon (wees er in januari wel vroeg bij). Binnen is het rustig buiten de lunch tijden om. Tegen het einde van de dag vult der Stube zich met terugkerende ski-ers of wandelaar en is het een gezellige drukte van belang. Verhalen over de dag worden al snel uitgewisseld aan de bar of tussen de tafels, waar je vrij aanschuift.

Op de kaart staan the usual suspects van de Oostenrijkse keuken, die in ruime porties worden geserveerd. Lunch en diner, maar ook kleine kaart voor tussendoor.

Ideale plek voor een lange lazy lunch, als het buiten sneeuwt en je na een paar afdalingen het wel voorgezien houdt. Neem bus vanaf kabelbaan K-West of Pengelstein en stap bij eindpunt uit, dan zie je de hut al liggen. Ben je met meer dan 4 personen, boek dan (telefonisch) de gezellige tafel in de erker. Neem vooral ook even tijd om knus Aschau te ontdekken. Wat een verademing na de drukte van Kirchberg, Kitzbühel en Westendorf.

Ideale slaapplek voor een klein budget – ook tweepersoonskamers (7x) met dekbedden en wc/douche op gang. Het is er netjes en functioneel ingericht, met om 22uur hütte-ruhe natuurlijk. Uit hygiënisch oogpunt is lakenzak verplicht (ook daar aan te schaffen). Reserveren in online mogelijk. Krijg een indruk via deze online rondleiding.

PS JUULS was onder de indruk van de heerlijke home-made glühwein! Refill please!

In de buurt

Tags

aan de wandel honden welkom koffie lunch winter(sport) zomer