Proeflokaal ’t Ailand

Oh wat ben ik blij dat ik ooit ’t Ailand heb leren kennen. Wat een fijne plek voor een lekker visje met uitzicht op ’t Wad én de haven. De vangst wordt elke vrijdag om ca. 15 uur binnengebracht. De kenners weten dat, want binnen no time stroomt het vol. Eten wat het Wad schaft, luidt hier het credo. En neem vooral een visstoofpotje mee voor thuis of als cadeau.

Maar Proeflokaal ’t Ailand – open vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 19.00/20.00 uur – is zoveel meer dan een fijne tent om een vers lokaal visje of Wild Wad Oester te scoren, voordat je afreist naar Schiermonnikoog of aan boord een Eilandhopper stapt. Eigenaren Jan en Barbara Geertsema zijn ook de stuwende krachten achter het mooie collectief de Goede Vissers, die met respect voor de zee hun vangst binnenhalen. Deze eerlijke vissen zijn niet alleen in Lauwersoog te koop, maar bijvoorbeeld ook op de biologische boerenmarkt in Utrecht of de biologische Noordermarkt in Amsterdam.

Daarnaast worden in de viswerkplaats maandelijks leerzame fileer workshops georganiseerd. Of ga mee op zee met een van de wadvis- of oesterpluktochten. Enfin houd hun site en insta in de gaten voor nieuwe data. Sowieso een nuttige bron voor inside wadden informatie.

PS Leuk ze waren laatst op tv bij 3 op reis en Binnenstebuiten

In de buurt

Tags

aan de kust borrel JUULS & Gijs lokaal lunch terras to go vers van 't land vis with a view