Café Parlotte

We zijn in Amsterdam weer een klassieker rijker; Café Parlotte. Een sfeervol wijncafé, waar je de fijnste wijnen drinkt en goed eet. Een middagje of avond Parlotte is iets waar je je keer op keer écht op kunt verheugen!

Het concept lijkt simpel; mooie producten, gastvrije connaisseurs in een sfeervolle omgeving. Het is niet voor niets dat Café Parlotte in menig top 10 staat. Een prestatie als je in coronatijd opent (… nou ja, opent?) Laat dat maar aan Margot en Marjolein over, die met hun jaren bij andere toppers als Café de Klepel, Rijsel en Toscanini, de kneepjes van het vak wel kennen.

Fijn gelegen aan de Westerstraat, midden in de Jordaan. Je komt binnen in het café gedeelte met bar: uitnodigend gezellig, in brasseriestijl met Franse tafeltjes. Via de open keuken – met rechts het indrukwekkende ‘charcuterie-kaas-brood– station’ loop je door naar het restaurant gedeelte achter, die nu in coronatijd stilletjes wacht op memorabele avonden to come.

We schuiven het liefst zo einde middag aan, op het terras in de avondzon. De tafels zijn feestelijk wit gedekt. We varen blind op de mooi onderbouwde suggesties en laten ons graag verrassen zoals bijvoorbeeld met de schaarse Malvasia de Sitges van Dascavives. We bestellen gretig meerdere gerechten van de borrelkaart; mooi gelopen kazen van Fromagerie Abraham Kef, charcuterie, brood van Bakker Eef, ach ja een oestertje en vergeet vooral de venusschelpen met koriander, knoflook en piment d’espelette niet; inmiddels met recht hun signature dish. Laat je niet – zoals wij onlangs – verleiden om het bij de borrelkaart te laten. Het wisselende 3- of 4-gangen menu van chef Maarten is meer dan de moeite waard. Bovendien is elke gang, ook als los gerecht te bestellen. Doen!

Al dit lekkers is ook als to go te bestellen; voor als je te laat bent met reserveren of je thuis je lief of gasten wilt imponeren.

La parlotte donne soif – Van kletsen krijg je dorst.

PS Op zaterdagen ideaal te combineren met een bezoekje aan de Biologische Noordermarkt .

In de buurt

Tags

♥ JUULS borrel lunch terras to go wijn