De Vergulden Eenhoorn

Laatst met m’n oudste zoon een kleine ontdekkingswandeling door Watergraafsmeer gemaakt. Voor mij een redelijk onbekend stukje Amsterdam moet ik toegeven. Maar dáár ga ik verandering in brengen. Vanuit zijn huis aan de Pythagorasstraat – via de Linnaeushof – Park Frankendael – langs de Ringdijk naar een boerderij uit 1702 waar De Vergulden Eenhoorn huist. En wat een heerlijke ontdekking is DAT!

Als je het erf oploopt – langs het monumentale voorhuis, tegenwoordig een idyllisch klein boutique hotel – kom je in een oase van groen waar mijn hart direct sneller van gaat kloppen. De binnenplaats bij de hooischuur en de tuin rondom zijn één grote picknickplaats, met gras, borders met bloemen en kruiden, en romantische zitjes tussen de bomen. Alsof je op ’t Franse platteland bent beland. Ze hebben zelfs een jeu-de-boules! Leuk om te huren met vrienden of collega’s. Hapjes en wijntje erbij…

We hebben heerlijk geluncht op het terras dat gezien de tijd van het jaar was overdekt en verwarmd. De Caesar salad was prima goed, het rosétje smaakte naar meer en de bediening was super attent. Alles bij elkaar een absolute aanrader!

PS Perfecte locatie voor een familie of vrienden happening. Voor een huwelijk draaien ze hun hand ook niet om!

In de buurt

Tags

borrel koffie lente lunch terras to go XXL zomer