Land’s End Airport

Je hebt Schiphol en Land’s End Airport, om maar even twee uitersten te noemen. Wat een gezellige boel is het hier. Eén ruimte, 2 balies en zowaar een winkeltje waar je koffie etc kunt kopen. Hier vertrekken en arriveren de skybussen naar en van de Isles of Scilly en de scenic flights langs de kust naar St Michael’s Mount. ‘s Zondagen en ‘s avonds gesloten, want dan wordt er niet gevlogen.

Na het inchecken (1 uur voor vertrek, max. 15 kg ruim-, 3 kg handbagage) ontvang je een XL plastic gekleurde boarding card. Wij hadden – hoe toepasselijk – oranje. Alle communicatie gaat per kleur. “Will all Orange passengers please proceed to the pre-flight room” aldus een krakende stem, die je herkent van het zojuist afgeronde inchecken. Daar aangekomen, krijg je een instructie- en veiligheidsvideo te zien, die nog mondeling wordt toegelicht door …haha…precies ja, je raadt ‘t al.

Na de video gaat de buitendeur open en loop je naar je vliegtuigje (max. 20 passagiers). Gelukkig proef ik ook onder de overige reizigers een lichte opwinding; iedereen zit op puntje van zijn stoel, zit gebogen door de raampjes te turen en er wordt druk gekakeld. Ook hier je mobiele op vluchtmodus (tip, neem digitaal cameraatje mee en film take off & approach).

Ik vond met name take off briljant…hilarisch eigenlijk. De power in de propeller motoren wordt tot de max opgevoerd, zodanig dat je enkel door je riem niet je stoel uit trilt en gebarentaal de enige manier van communiceren is… de staart en achterkant van het toestel gaan omhoog en net op het moment dat je denkt… gaat dit wel goed…. zie je een van de twee piloten de handrem losmaken….. waarop het toestel de startbaan op gekatapulteerd wordt….(snel vaart op korte baan). Don’t worry dit wordt keurig allemaal in de instructievideo uitgelegd.

PS Maak gebruik van transfer service of parkeer op naastgelegen parking.

In de buurt

Tags

♥ JUULS JUULS & Gijs lente onderweg verrassend anders zomer