Domaine La Croze

Soms heb je van die adresjes die je liever voor jezelf houdt. Domaine La Croze is er zo een. Drie mooie gîtes in een prachtige ‘manoir’ uit 1784 vlak buiten het pittoreske dorpje Puy-l’Évêque aan de Lot.

Wij hadden een van de twee 6-persoons gîtes: Matisse. Een lichte huiskamer met een eeuwenoude tegelvloer en twee hoge ramen die uitkijken op de binnenplaats (NL tv). Ruime keuken met eettafel, elektrische kookplaat en goed werkende combi-oven. Beneden is een kleine slaapkamer met ingebouwde stapelbed haaks op elkaar. Ook hier twee hoge ramen uitkijkend op de binnenplaats dus de kamer voelt ruimer. Eigen badkamer grenzend aan de keuken. Via een (bijna!) monumentale trap ga je naar de twee grote slaapkamers boven – ieder met een eigen badkamer waarvan één vrij laag en niet direct grenzend aan de slaapkamer. Alle badkamers hebben trouwens een douche in het bad. Een van de twee slaapkamers heeft een 1.40 bed.

Maar het allermooiste van gîte Matisse is absoluut het privé terras met uitzicht over de Lot! Op de avondzon…

Domaine La Croze heeft een heerlijk (licht) zoutwater zwembad – met alweer zo’n mooi uitzicht over de Lot – en een eigen tennisbaan. Er ligt een kano en mocht je van vissen houden – wij niet – ben je hier ook helemaal aan het goede adres.

Wat je wél moet weten is dat Domaine La Croze aan een van de 17 sluizen van de Lot ligt. Het geluid van stromend water moet je wel rustgevend vinden.

PS Als je de 3 gîtes tegelijk huurt (6p x 6p x 4p) heb je Domaine La Croze helemaal voor jezelf! Let wel dat de 4p gîte niet op de begane grond ligt.

In de buurt

Tags

aan 't water terras zwembad