Bakker in Vorden

Als kind kwamen wij al bij Bakker en inmiddels snappen we zelf waarom. Alles – maar dan ook álles – ademt hier Achterhoekse gastvrijheid!

Het begint in het café – ‘de huiskamer van Vorden’ – waar je hartelijk wordt verwelkomd door eigenaresse Liesbeth, haar man Jeroen of een ander bekend gezicht uit het team. Heerlijke luie stoelen waar je helemaal in wegzakt, een grote stamtafel en een knapperend haardvuurtje. Aan de muur mooie prentjes, geweien, opgezet wild en oude jachtgeweren. Je kan hier van vroeg tot laat terecht voor een kopje koffie, twaalfuurtje, wijntje of bokbiertje. In je wandelschoenen voor een hartverwarmertje of je pumps voor een glaasje bubbles. Ze gaan pas dicht als de laatste (hotel)gast gaat slapen.

Dan heb je de prachtige klassieke eetzaal met de al even mooi klassiek gedekte tafels, de eerlijke bediening in zwart/wit en de idem dito eerlijke kaart. Van de asperges in de lente, het wild in de winter – door de lokale jagers bij de achterdeur gedropt – tot de bekende ‘Haantjes van Bakker’ die al drie generaties op de kaart staan. Blijf niet te lang in het café hangen met je borrel(hapje) want de porties zijn pittig en men eet hier op tijd (tussen 18 en 19 uur aan tafel). Reserveer je pas om 20.30 dan zit je misschien wel in een leeglopende eetzaal. En om ’t café hoef je je geen zorgen te maken, die blijft wel open. Wil je met een groep apart eten dan heb je trouwens ook nog de briljante Jachtzaal (max. 20 personen ) en de kleinere Huiskamer (max. 15 personen).

Bakker is wat ons betreft ook een absolute aanrader voor een weekendje weg. Er is zó veel te doen in de omgeving. Verdeeld over een dependance in de tuin en een historische gebouw aan de overkant heeft Bakker 30 kamers – inclusief 3 familiekamers. Ook super geschikt voor een familieweekend dus!

PS Andere klassiekers in de Achterhoek zijn De Gouden Karper in Hummelo - met wie ze zelfs een combiarrangement hebben - en Herberg De Gouden Leeuw in Bronkhorst.

In de buurt

Tags

borrel herfst honden welkom JUULS & Gijs klassieker lente lunch open haard terras to go winter(sport) XXL zomer