Proeflokaal De Serre

Wát een fijn adresje via mijn vader, die hier steevast op zaterdagochtend – na het rondje van Six – met zijn jeugdvriend uut Twente neerstrijkt voor een kopje koffie, mét taart natuurlijk. Want ja, het is fijn vertoeven op het terras van de Serre, dat mooi uitkijkt op de moestuinen van biologische Tuinderij Land en Boschzigt, waar wij inmiddels met plezier zelfoogsters zijn.

Naast koffie met (dadelwalnoten!) taart, kun je hier terecht voor een feestelijke lunch of een fijne borrelplank (weekends only) in de avondzon. Puur en eerlijk eten, met veel seizoensproducten regelrecht van het land waar je op uitkijkt. De maandelijks wisselende lunchkaart is klein, maar weet toch nog tot keuzestress te leiden, met toppers als gegrilde groene asperges van de bbq en een best ever versie van de good old tosti, met brood van de Veldkeuken. De barista verstaat zijn vak en weet keer op keer een spot-on cortado, cappuccino of wat je keus ook is, te serveren. Maar probeer vooral ook de appelsap uit eigen boomgaard, een glaasje wit uit eigen wijngaard of een Geluksvogel; hun eigen biertje.

Er heerst een fijne sfeer, met oog voor leuke details en er is altijd bedrijvigheid op de tuinderij, waar je overigens ook kunt plaatsnemen op een van de vele bankjes. Houd de agenda of insta in de gaten voor diners in de zomer weekenden of bijvoorbeeld een picknick in de wijngaard.

Kortom, een plekje om blij van te worden. Goed te combineren met een wandeling of fietstocht op een van de mooie buitenplaatsen van ‘s-Graveland. Zie ook het mooie collectief 7 tuinen in het Gooi. Scoor voor vertrek vooral nog wat vers geoogste groente bij de bio kruidenier. En als je nog even tijd hebt, bezoek dan vooral ook het verderop gelegen Sperwershof (ook Erfgoed Logies). You won’t regret!

PS De Serre is open van woensdag tm zondag, 9.00/10.00/11.00 uur tot 17.00 uur. Januari/februari gesloten.

In de buurt

Tags

borrel honden welkom in ‘t seizoen koffie lunch natuur terras vers van 't land wijn with a view