Maison de caractère à Capestang

Heerlijk ruim vrijstaand familiehuis in het centrum van het kleine stadje Capestang, op loopafstand van een gezellig authentiek Frans marktpleintje, met cafés, terrassen, platanen en een indrukwekkende dertiende-eeuwse kerk Collégiale Saint-Étienne (loop op een zonnige middag even naar binnen voor het schitterende glas-in-lood!).

Deze voormalige dokterswoning met z’n hoge plafonds, brede gangen en prachtige oude tegels ademt de sfeer van vroeger. Het heeft 6 grote slaapkamers en twee mooie nieuwe badkamers met inloopdouche. Perfect voor – in ons geval – twee gezinnen. De woonkamer is niet luxe maar wel comfortabel en de (woon)keuken is van alle gemakken voorzien – hoewel de eettafel krap zou zijn geweest voor ons allemaal. Op het monumentale terras  – onder een eeuwenoude moerbei – staat een lange tafel waar wij eigenlijk de hele week hebben ‘gewoond’. Vanaf daar loop je via een trap naar de ommuurde tuin die plaats biedt aan 2 auto’s. De tuin heeft een langwerpig zwembad met op de kop een fonteintje, een zitbank rondom en overal even (on)diep. Naast het zwembad staat een met klimop begroeid tuinhuisje, inclusief buitenkeuken en ijskast.

Wij hielden van dit karaktervolle huis en het contact met de eigenaresse Mme. Guiraud – kleindochter van de dokter – was meer dan prettig. Op afstand dan, ze woont zelf elders.

Dit stukje Occitanië (voorheen Languedoc) is relatief ongerept. Maar vergis je niet, er is genoeg te zien en doen. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige Pézenas of ga lekker lunchen aan het Canal du Midi in Le Somail (met een van de mooiste boekenwinkels waar ik ooit ben geweest: Le Trouve Tout du Livre). Béziers ligt op een half uurtje maar dat vond ik eerlijk gezegd tegenvallen. Niet veel ‘leven’. Je kan beter een dagje uittrekken voor de oer gezellige studentenstad Montpellier (iets meer dan 1 uur).

PS Check vooral of er een leuke brocante is in de buurt. Wij hebben er meerdere bezocht, o.m. op het gezellige plein van Saint-Chinian.

In de buurt

Tags

honden welkom XXL zwembad