Château de Corrigé

Mooi klein château in het glooiende landschap net buiten Limoges. Wij hadden de ‘deluxe’ tweepersoonskamer met uitzicht op de tuin. Lekker groot, met zeer veel smaak klassiek ingericht en van alle gemakken voorzien (tv, waterkoker, koffiezet apparaat, goed werkende Wifi). En – heel belangrijk! – een eigen badkamer. Niet zomaar een badkamer: schoon, strak wit met badjassen en een grote inloop douche. Niet vanzelfsprekend in Frankrijk. Geen föhn trouwens voor wie dat belangrijk vindt.

De Engelse eigenaresse had ons van te voren gemaild of we wilden eten. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Ze kan héérlijk koken! Bovendien zijn er in de omgeving weinig restaurants en de restaurants díe er zijn, zijn vaak alleen in het weekend open. Of niet – dat is op ’t platteland van Frankrijk altijd beetje risico. Let wel: het is een B&B. Geen volle eetzaal. Wij zaten met één ander stel te eten – normaal gesproken niet echt mijn ding.

Tot slot: cash only!

PS Château de Corrigé ligt - via 'binnendoor weggetjes' - een klein half uur van Oradour-sur-Glane. Alle inwoners van dit dorp zijn tijdens WOII uitgemoord. De resten heeft De Gaulle als monument laten staan. Heel indrukwekkend.

In de buurt

Tags

onderweg