Maison Paillot

Maison Paillot is zo’n delicatessenwinkel waar je heel blij van wordt. Liefelijke buitenkant, uitnodigende etalage, vriendelijk ontvangst door lokale dame op leeftijd én een vitrine die je het liefst in zijn geheel in je kofferbak gooit! En dat alles is het leuke Bourgondische vesting dorpje Noyers-sur-Serein. Een ideale tussenstop voor als je binnendoor naar het noorden of zuiden reist.

Wij kochten een mooie mosterd, échte wijnazijn, paar flinke plakken ham en grove paté, maar lonkten vooral naar de voor ons onbekende jambon persillé, die eenmaal weer in Amsterdam ons opvallend goed smaakte!

Hakgeluiden vanachter een klein doorkijkluikje verklappen twee heren in slagers wit, die mooi sappig bavette afleveren, gedrapeerd in het karakteristieke Franse slagerspapier. Chiel en ik knikken zonder woorden goedkeurend naar elkaar. In de naastgelegen ruimte is een wijnhandeltje met nieuwsgierig makend trappetje naar een kelder. Deze laten wij voor lief, daar JUULS al de nodige onderweg verzamelde flessen met zich meezeult.

PS Ben je er rond lunchtijd? Geniet dan zeker van een menuutje bij restaurant Les Millésimes, charmant gelegen in het steegje achter de winkel. Het terras heeft hier duidelijk voorkeur boven binnen, dat er wat stijfjes uitziet. 

In de buurt

Tags

lokaal