Jausenstation Fleidingalm

Eenvoudig doch gezellig, familyrun almhutje met mooi op het zuiden gelegen terras en weidse uitzichten. Fijne ochtend stop na de eerste pistes voor apfelstrudel met warme vanille saus. Het is een drukte van belang achter de piepkleine counter en nog meer in het keukentje, waar het gekletter van potten en pannen je meteen een huiselijk gevoel geven.

Als je van een eenvoudige kaart met typisch Oostenrijkse gerechten houdt, kan je hier ook heel fijn lunchen. Mijd een beetje de piektijden, want bestellen doe je hier 1-voor-1 aan de bar. Er wordt gelukkig wel uitgeserveerd en pinnen is mogelijk. Naast het terras zijn heerlijke ligstoelen voor welverdiend luieren bij mooi weer. Zorg dat je niet onder de afzuigpijp zit. Bij slecht weer wordt het al snel (gezellig) knus binnen met dampende ramen en de fijne geur van Obstler.

Goed tentje als je met wandelaars, slee-ers of niet-skiërs wilt afspreken. Op loopafstand van gondel, net van de hoofd skiroute af, halverwege Fleidingalm en langs de leuke rodelbaan (laatste stop tot eindpunt Schrandlhof Mountain Inn).

PS 's Zomer open en handig gelegen langs diverse wandelingen. Helaas heb ik de regio nog niet in de zomer bezocht.

In de buurt

Tags

aan de wandel koffie lunch op de berg terras winter(sport) zomer