Les Deux Magots

Les Deux Magots is – met zijn rijke historie – terecht een van de klassiekers van Parijs. Brommende obers, ronde tafeltjes met net te weinig ruimte tussen je rokende buurman en ja Japanners, Amerikanen en iets te luidruchtige Nederlanders. Maar zeker ook nog de lokale literaire hotshots, de madame op stand met hondje op schoot en de model met rood getuite lippen die even un petit noir komt doen.

Een heerlijk instituut die wij keer op keer graag bezoeken tijdens een weekendje Parijs. Alhoewel we het liefst buiten zitten op het terras, is het binnen ook fijn vertoeven. Op de kaart the usual Parisian suspects voor ontbijt, koffie, lunch of aperitief. Gek genoeg hebben wij er nooit in de avond gezeten. Mooi gelegen op de hoek Boulevard Saint-Germain tegenover de oudste kerk van Parijs, Saint-Germain-des-Prés. Handig te bereiken vanuit ons geliefd 6e arrondissement, maar ook via de metro (halte Saint-Germain-des-Prés) als je van verder komt.

Houd je wel van dit soort instituten, bezoek dan ook naastgelegen Café de Flore of Brasserie Lipp aan de overkant van de boulevard.

PS Mooi te combineren met bezoek aan Musée d'Orsay.

In de buurt

Tags

borrel klassieker koffie lunch ontbijt terras