Stiftelsen Rosendals Trädgård

Oh hadden wij thuis maar zoiets in de buurt! Wat een fijn complex – zal ik het maar noemen – is dit! Landelijk gelegen en uiterst smaakvol ingericht tuincentrum, moestuin, bakkerij en een gezellig café.

Al meer dan 30 jaar zet Rosendals’ Garden Foundation zich in voor biodynamisch kweken. Ultiem voorbeeld van ‘farm to fork’ concept; groenten, kruiden, bloemen en fruit worden gekweekt en geoogst voor gebruik in het café of bakkerij (met houtoven). Eten en drinken doe je in de kas, op het terras, liggend in het gras onder de fruitbomen of bij één van de moestuinen. Reserveren is niet mogelijk. In het tuincentrum koop je planten, potten, zaden of bloemen. Groenten en fruit zijn in het seizoen te koop en neem vooral iets mee van de overheerlijke bakker.

Wij bezochten Rosendal op een zonnige middag begin april. Kan je nagaan hoe het hier later in het jaar is, als alles in volle bloei staat. Makkelijk vanuithet centrum van Stockholm te bereiken; met trammetje 7 (halte Bellmansro) of lekker per fiets. Bezoek op heen- of terugweg vooral ook onze andere lokale favoriet op Djurgården: Skroten Café & Skeppshandel.

In the -als Nederlander – unlikely event: ook af te huren voor verjaardag, huwelijk of zakelijk event.

PS Hou de website in de gaten voor leuke events.

In de buurt

Tags

brood herfst honden welkom in ‘t seizoen koffie lente lokaal lunch natuur terras to go vers van 't land XXL zomer