Herberg De Gouden Leeuw

Midden in het schilderachtige Bronkhorst staat Herberg De Gouden Leeuw. Een klassieker in het rijtje van De Gouden Karper in Hummelo en Bakker in Vorden. Wij gaan meestal in ‘t najaar voor de wildkaart. Maar eigenlijk is De Gouden Leeuw het hele jaar door een top adres voor een weekendje weg. Zeker als je van wandelen of fietsen houdt, want de hele omgeving is zo verschrikkelijk mooi! De laatste keer dat we hier waren hebben we de Van Molen tot molenroute gelopen. Direct vanuit de herberg (pluspunt!), langs de uiterwaarden van de IJssel, De Bronkhorster Molen, Beltkorenmolen De Hoop in Rha en met een lus weer terug naar Bronkhorst. Maar de hele Achterhoek ligt hier aan je voeten. Met kilometers goed onderhouden fiets- en wandelroutes dwars door het afwisselende coulisselandschap, langs eeuwenoude kastelen, pittoreske dorpen en historische stadjes.

Honden zijn meer dan welkom in De Gouden Leeuw. Niet in alle hotelkamers. Logisch. Dus je moet het wel even van te voren melden. Dan krijg je een kamer in het bijgebouw direct naast de herberg. Dat klinkt erg tweederangs maar eerlijk gezegd vond ik de ‘hondenkamer’ van onze vrienden (nr. 61) mooier dan het ietwat gedateerde appartement (nr. 1) dat wij – zonder hond – hadden in het hoofdgebouw. Met 3 slaapkamers (7 bedden), keuken, eethoek en woonkamer. Dat dan weer wel.

PS Neem de veerpont vanuit Brummen naar Bronkhorst. Zo leuk! Vaartijden mei t/m september: ma t/m vr 7.30 - 19 uur. Weekend en feestdagen 9.30 - 19 uur. Vaartijden oktober t/m april: ma t/m vr 7.30 - 17.30 uur. Weekend en feestdagen 10 - 17 uur.

In de buurt

Tags

12 uurtje aan de wandel herfst honden welkom klassieker koffie lunch open haard to go