Gurnard’s Head

Al van heinde en ver zie je Gurnard’s Head liggen; met haar knalgele buitenkant een opvallende verschijning zo tussen de groene weides. Eenmaal aangekomen stap je zo vanaf de meanderende B3306 naar binnen en ik beloof je, je bent meteen verk(n)ocht. Of je nou een afternoon tea komt doen in het café, aanschuift voor hun befaamde Sunday lunch in het restaurant, een weekend komt logeren of enkel een pintje (of 2) drinkt in de pub, je voelt je meteen thuis. Net als bij zusterhotel The Old Coastguard in pittoresk Mousehole is de service vriendelijk en de inrichting smaakvol. Overnachten is iets aan de prijs, maar well worth it.

Als dining pub with rooms, zoals ze zichzelf noemen, staan ze met recht bekend om hun keuken. Of het nou gaat om de lunch of ’t diner, een meergangen-menu met mooie wijnen of een snelle lunch voor de passerende wandelaar, het is goed voor elkaar. Reserveer voor in het weekend tijdig een tafeltje, ook als hotelgast. Weet dat ze hier vroeg eten. Een tafeltje om 20.00 uur is aan de late kant.

Gurnard’s Head ligt aan het populaire South West Coastal Path en is dus mooi te combineren met een etappe. Wandel (ca. 12 km) langs de kust en het gezellige The Tinners Arms naar het bruisende St Ives en neem de bus/taxi terug. Of loop een stukje langs de kust op en steek landinwaarts bij Rosemergy Cream Tea. Geen grote wandelaar, loop dan in ieder geval naar de gelijknamige landtong voor prachtig uitzicht over de wilde kustlijn. Wie weet zie je wat zeehonden en dolfijnen.

In de buurt

Tags

aan de kust borrel koffie lunch open haard terras