Asador Mayflower

Heb je zin in een mooi gegrild visje, dan zit je in het culinaire vissersdorpje Getaria helemaal goed! Asador Mayflower ligt feestelijk aan de haven met mooi zicht op Monte San Anton. Een no thrills adresje voor een fijne avond of nog beter, een uitgebreide zondagmiddag lunch… con sobremesa!!

Het eten is er evenals de bediening gewoonweg goed. Een welkome afwisseling tussen alle pintxos en haast een gemiste kans, als je niet een gegrilde vis neemt of deelt. Zo vers en sappig, dat het enkel een druppeltje olie en citroen behoeft of voor de liefhebbers wellicht een korreltje zeezout. Van zeeduivel, tong, zeebaars, zeebrasem tot horsmakreel en tarbot. Binnengebracht door een van de bootjes waarop je uitkijkt. Hoe mooi! Indien gewenst wordt het ook nog vakkundig voor je gefileerd.

Probeer een tafeltje te reserveren aan de kade muur om optimaal te genieten van alles wat er zoal in de haven gebeurt. Leuk als je wat eerder bent om Getaria nog even te verkennen. Een prima uitje vanuit San Sebastian of als stop tijdens je roadtrip langs de prachtige Baskische kust.

PS Liever iets chiquer, check dan even voor een tafeltje op het overdekte terras van Kaia Kaipe.

In de buurt

Tags

aan de kust lunch onderweg terras vis