Le Tout du Cru

Als je van fruits de mer houdt – of niet – dan is dit je adres. Bij Le Tout du Cru, genesteld in een steegje in de levendige haven van St Martin de Ré, ben je sowieso verzekerd van een fijne avond. Er hangt een goede vibe en knusse sfeer. Je voelt dat iedereen het naar zijn zin heeft. De bediening is on-Frans vriendelijk. Zo ook van le patron, die de reserveringen graag zelf in de hand houdt, maar tevens ongevraagd een servetje van de grond opraapt en vervangt.

Naast de imposante visplateaus is de rillettes de maquereau (makreel) een signature dish. En met reden! Dubbel gerookt en opvallend zacht van smaak, geserveerd in een leuk weckpotje. Of de crab in avocado. Ben je niet zo vis-ser-ig? Genoeg alternatieven waaronder een mooi opgemaakt plankje charcuterie. Ook de wijnen (Chablis van Garnier & Fils), de pain de campagne (met wat rogge dat mooi bij vis past) en de koffie (evt. met cognac) zijn voor elkaar.

Gezien de ligging verkiezen wij het diner boven de lunch, waarvoor je overigens naar Les Copains Bâbord kunt gaan. Door de openstaande deuren maakt het voor de sfeer niet uit of je op het terras zit of binnen. Reserveer voor buiten ‘onder de luifel’ en voor binnen de ‘linker ruimte’. Ben je met een groep reserveer dan de lange tafel links binnen.

Er is ook een ‘epicerie et cave winkeltje waar je wijnen, makreel en ander lekkers (inmiddels ook online) kunt kopen. Daarnaast leveren ze ook aan huis (boven de €100 gratis, over heel Île de Ré).

De oesters – nr 3 – van Yves Papin uit La Tremblade zijn een aanrader. Mocht je op doorreis naar het zuiden zijn, dan kan je deze oesterkwekerij – en vele andere in het bassin de Marennes – goed bezoeken. Het charmante dorpje Morcan sur Seidre is hiervoor een mooie uitvalsbasis, met tal van fietsroutes tussen les bassins. Aanrader!

PS Ook een filiaal in La Rochelle. 's Dinsdags gesloten.

In de buurt

Tags

♥ JUULS JUULS & Gijs lokaal terras vers van 't land vis wijn zomer