Hôtel-Restaurant Monte d’Oro

Dit karakteristieke familiehotel uit 1880 is alleen al reden om de prachtige kust van Corsica te verlaten. Praktisch gelegen aan de T20 en aan de GR-20; een passantenhotel bij uitstek. Halverwege de middag stromen de gasten langzaam binnen, ieder met zijn eigen verhalen, die gretig op het gezellige terras voor het hotel worden uitgewisseld.

Bij het inchecken voel je meteen dat het een bijzonder verblijf gaat worden. Madam Sicurani (4e generatie) runt – al rokend van achter een stapel boeken – met ferme hand de receptie. Ze maakt meteen indruk, net als de inrichting en sfeer van het hotel, het barretje en de eetzaal. Age comes with charm. Dé perfecte mix tussen vergane glorie, historie en charme.

De uitermate sfeervolle eetzaal (L’Eddera) is een must, ook als je niet in het hotel verblijft. Wit gedekte tafeltjes, mooie lichtinval en een indrukwekkende klimop, die muren en plafond versiert. Het eten is goed; Frans en lokaal. De bediening is vriendelijk en vakkundig en adviseert je met plezier over verrassend mooie (Corsicaanse) wijnen. Reserveer in het hoogseizoen tijdig je tafeltje, ook als je een hotelboeking hebt.

De kamers zijn functioneel en schoon, maar kunnen niet tippen aan de charme van de rest van het hotel. Hilarisch zijn de 3D natuur prenten boven het bed. De naast het hotel gelegen gîte d’étape biedt in de GR-20 sfeer, eenvoudige 4 persoonskamers.

Hotel Monte d’Oro is een mooie uitvalsbasis voor wandelingen in de buurt of een etappe van de GR-20. Parkeren doe je gratis op het terrein. Wifi comes and goes with the wind.

Reserveer een kamer.

PS Open mei t/m oktober.

In de buurt

Tags

♥ JUULS aan de wandel honden welkom JUULS & Gijs klassieker onderweg open haard terras zomer