Angkor Wat

Angkor Wat is het grootste religieuze monument ter wereld. Een absolute once in a lifetime, moet je gezien hebben monument. Op de bucket list dus! Ook al ben je niet de enige…

De namen Angkor Wat en Angkor worden regelmatig door elkaar gehaald. Angkor was de hoofdstad van het Khmer rijk, dat tussen 800 en 1432 bijna heel Zuidoost-Azië domineerde. Angkor Wat was de belangrijkste tempel van deze stad(staat). Maar het complex bestaat uit veel meer tempels. Groot en klein, bekend en minder bekend. Naast Angkor Wat zelf, is Ta Prohm een van die grote en bekende tempels. Denk Indiana Jones. De jungle groeit hier letterlijke door de tempel heen.

We hebben Angkor twee dagen bezocht. De eerste dag in een tuk tuk met gids. Langs alle hoogtepunten. Met een verhaal om alles een beetje in perspectief te krijgen. Dag 2 hebben we vanuit Siem Reap fietsen gehuurd (klein half uurtje fietsen) en zijn we op eigen houtje langs de wat kleinere en minder bekende tempels gegaan. Wij hadden een pas voor drie dagen en zijn de derde dag met een gecharterd (privé) busje naar de 25 km verderop gelegen Banteay Srei Tempel gegaan (officieel dus ook onderdeel van Angkor). Op de terugweg hebben we het Cambodia Landmine Museum bezocht. Het museum werd opgericht door kindsoldaat Aki Ra, die ten tijde van de oorlog door de Rode Khmer werd gedwongen om landmijnen te leggen. Héél indrukwekkend.

PS Vergeet niet dat je tempels bezoekt. Gepaste kleding is gewenst.

In de buurt

Tags