Loading Events

← Back to Events

Terschelling

Montolieu is een pittoresk boekendorp 18 km buiten Carcassonne waar het lijkt alsof de tijd een beetje heeft stilgestaan. Heerlijk om in alle rust door de smalle straatjes met antiquarische en tweedehands boekenwinkels te slenteren (een feest voor de boekenwormen onder ons!), over het kleine dorpsplein met fontein waar de mannen doorgaans een potje jeu-de-boules aan ‘t spelen zijn en het indrukwekkende terrein van de oude lakenfabriek en de naastgelegen directeurswoning, La Manufacture Royale, een prachtig 18e-eeuws gebouw waar je tegenwoordig hippe appartementen kunt huren.

In de oude lakenfabriek huist het shabby chic Apostrophe: restaurant, chambre d’hôtes, jazz club en kunstenaars hub in één. Zo hebben we Montolieu ooit ‘ontdekt’. Niet je alledaagse chambre d’hôtes maar voor ons viel die HE LE MAAL goed! We werden hartelijk ontvangen op het overdekte Cubaans-achtige terras waar we heerlijk hebben gegeten en we kregen een mooie grote, schone kamer met dito badkamer. Geen jazz concert die avond, maar ik denk dat we mét muziek ook heerlijk hadden geslapen.

juni 2023

Oerol Festival

juni 9, 2023 - juni 18, 2023

Op 't strand, in de duinen, het bos of weiland, in een schuur of lokaal museum, of gewoon op straat. De naam zegt het al: Oerol is overal. En dat is precies de reden waarom de organisatie optimistisch is dat Oerol 2021 doorgaat, ze hebben het hele eiland tot hun beschikking! Toch zal ook dit jaar Het Imaginaire Eiland - het online programma - een belangrijke rol spelen.

De belangrijkste data op een rij (check/lees goed want het gaat dit jaar iets anders):

vanaf donderdag 6 mei is het complete programma bekend
maandag 10 mei vanaf 20 uur start de verkoop van de toegangsbandjes (je festivalbandje wordt je toegangsbandje - deze heb je nodig om kaarten te kunnen kopen)
vrijdag 28 mei vanaf 20 uur start de kaartverkoop (max. 50 bezoekers per programmaonderdeel)

Normaal is je bandje tien dagen geldig, of je nou één dag komt of de volle periode. Dit jaar is Oerol opgedeeld in drie periodes:

vrij 11 t/m ma 14 juni
ma 14 t/m do 17 juni
do 17 t/m zo 20 juni

Je kan voor meerdere periodes een bandje kopen. Maar de organisatie doet een oproep aan iedereen om alleen bandjes te kopen voor de periode dat je écht komt om zoveel mogelijk fans de kans te geven naar Oerol te komen.

Voor wie het niet kent: Oerol is een jaarlijks terugkerend cultureel festival op Terschelling. In 2021 vindt de 40e editie plaats, wat het tot een van de oudste festivals van Nederland maakt. En ik snap wel waarom. Zodra je de haven van Harlingen uitvaart verlaat je even de 'gewone' wereld en kom je in een - zoals zij 't zélf omschrijven - 'tijdelijke ideale samenleving' (ja, ja) waar iedereen oog heeft voor de schoonheid van kunst en de natuur. Daarnaast is het gewoon heerlijk om met je fiets kris kras over het prachtige Terschelling te crossen. Dus ook al zouden er dit jaar minder fysieke voorstellingen zijn, kan je tóch gewoon gaan!

Een praktische tip vooraf. Ben je te vroeg voor je accomodatie? Zet je bagage in een locker en loop of fiets naar Paviljoen De Walvis om de hoek van de haven. Alvast sfeertje proeven.

Find out more »
+ Export Events

Copyright 2022 - JUULS. All Rights Reserved | Ontwikkeld door LienOnline