Oerol Festival

Terschelling

Op 't strand, in de duinen, het bos of weiland, in een schuur of lokaal museum, of gewoon op straat. De naam zegt het al: Oerol is overal. En dat is precies de reden waarom de organisatie optimistisch is dat Oerol 2021 doorgaat, ze hebben het hele eiland tot hun beschikking! Toch zal ook dit jaar Het Imaginaire Eiland - het online programma - een belangrijke rol spelen.

De belangrijkste data op een rij (check/lees goed want het gaat dit jaar iets anders):

vanaf donderdag 6 mei is het complete programma bekend
maandag 10 mei vanaf 20 uur start de verkoop van de toegangsbandjes (je festivalbandje wordt je toegangsbandje - deze heb je nodig om kaarten te kunnen kopen)
vrijdag 28 mei vanaf 20 uur start de kaartverkoop (max. 50 bezoekers per programmaonderdeel)

Normaal is je bandje tien dagen geldig, of je nou één dag komt of de volle periode. Dit jaar is Oerol opgedeeld in drie periodes:

vrij 11 t/m ma 14 juni
ma 14 t/m do 17 juni
do 17 t/m zo 20 juni

Je kan voor meerdere periodes een bandje kopen. Maar de organisatie doet een oproep aan iedereen om alleen bandjes te kopen voor de periode dat je écht komt om zoveel mogelijk fans de kans te geven naar Oerol te komen.

Voor wie het niet kent: Oerol is een jaarlijks terugkerend cultureel festival op Terschelling. In 2021 vindt de 40e editie plaats, wat het tot een van de oudste festivals van Nederland maakt. En ik snap wel waarom. Zodra je de haven van Harlingen uitvaart verlaat je even de 'gewone' wereld en kom je in een - zoals zij 't zélf omschrijven - 'tijdelijke ideale samenleving' (ja, ja) waar iedereen oog heeft voor de schoonheid van kunst en de natuur. Daarnaast is het gewoon heerlijk om met je fiets kris kras over het prachtige Terschelling te crossen. Dus ook al zouden er dit jaar minder fysieke voorstellingen zijn, kan je tóch gewoon gaan!

Een praktische tip vooraf. Ben je te vroeg voor je accomodatie? Zet je bagage in een locker en loop of fiets naar Paviljoen De Walvis om de hoek van de haven. Alvast sfeertje proeven.

Copyright 2022 - JUULS. All Rights Reserved | Ontwikkeld door LienOnline