Loading Events

The Boat Race

Sinds 1856 vindt jaarlijkse rond Pasen de fameuze roei tweestrijd tussen the blues: Oxford (dark blue) en Cambridge (light blue) plaats. Een mooie reden voor JUULS om naar Londen af te reizen, waar de 4,25 mijl op de Thames tussen Putney en Mortlake wordt gevaren (zie ook het programma).

De races zijn zo voorbij maar gelukkig is er een middag vullende programma, met een flottielje van prachtige historische boten (Festival of Rowing), dit jaar ter gelegenheid van de Queen’s Platinum Jubilee aangevoerd door The Royal Row barge Gloriana.

The Boat Race is een idee van twee schoolvrienden van het prestigieuze Eton. Je raadt het al; de een studerend in Oxford, de ander in Cambridge. De eerste challenge vond plaats in 1829 bij Henley on Thames en werd met gemak gewonnen door Oxford. Anno 2021 staat de teller zowel bij de mannen als de vrouwen in het voordeel van Cambridge. Weer of geen weer het gaat altijd door, met af en toe spectaculaire races, compleet met zinkende boten tot gevolg. Where greatness meets was jarenlang de haast arrogante slogan, inmiddels naar Teamwork, Passion, Excellence aangepast.

Een feestelijke middag: volle kades met live bandjes (Bishop’s Park en Furnival Gardens), uitpuilende kroegjes zoals The Dove en The Old Ship, een fijn lente zonnetje en een oorverdovend gejuich als de boten tegen het einde van de middag dan eindelijk voorbij komen varen. Zeker een aanrader om een weekendje Londen te laten samenvallen met dit evenement. Gewoon een keertje doen!

In de buurt

The Boat Race

3 april 2022

www.theboatrace.org

JUULS’ kalender delen

Copyright 2022 - JUULS. All Rights Reserved | Ontwikkeld door LienOnline