Loading Events

Schaatsen op natuurijs

Nederland is begin februari in de greep van extreem winterweer. Een zeer welkome afleiding in deze fase van de coronacrisis. Code rood, sneeuwjacht, extreme koud, het kan allemaal niet op. En net zoals heel Nederland ten tijde van een EK/WK eensgezind oranje kleurt, wordt Nederland bij dit soort temperaturen eensgezind ijsgek. Het land wordt tijdelijk geregeerd door rayon- i.p.v. staatshoofden. Alhoewel dat dit jaar helaas anders zal zijn; geen de tocht der tochten, hoezeer het ook zal vriezen, … (of) toch?

Hoe groot de voorraden ook waren, er is geen schaats of slee meer te krijgen. Schaatsslijpers maken overuren in aanloop naar die paar dagen waarop – naar verwachting – geschaatst kan worden. ‘Met auto’s over het dichtgevroren IJsselmeer rijden‘ en andere sterke verhalen en anekdotes van toen er nog echte winters waren worden weer uit de oude doos gehaald. En natuurlijk de klassieker van Van Kooten en De Bie: De eenbenige schaatser.

Ieder heeft zijn persoonlijke favoriet: Botshol, Loosdrecht, Ankeveen, Broek in Waterland, Kinderdijk, Giethoorn of de meren en sloten in en om de befaamde 11 steden. Voor het actuele hoe, wat & waar op natuurijs is JUULS fan van www.ekkel.com. Een site door Erik Ekkel gemaakt in de verbazing dat er destijds (2009) maar moeizaam op internet iets te vinden was over schaatsen op natuurijs. Vanaf dit jaar ook als de app IJsmeester op je mobieltje te downloaden, voor en door gebruikers. Gebruikers kunnen direct een schaatslocatie aanmaken en meldingen toevoegen; fijn, maar ook subjectief. Neem daarnaast ook een kijkje op Natuurmonumenten, voor schaatsen in mooie natuurgebieden. Of volg Erben Wennemars, de ultieme schaatsfanaat.

Veel plezier!

PS Om teleurstellingen te voorkomen, check voor vertrek even de coronaregels rondom schaatsen & sleeën.

In de buurt

Schaatsen op natuurijs

11 - 14 februari 2021

www.ekkel.com

JUULS’ kalender delen

Evenementen in de buurt

za

23

Instagramconcertjes Concertgebouworkest

23 januari 2021 - 21 maart 2021

ma

01

za

06

Copyright 2022 - JUULS. All Rights Reserved | Ontwikkeld door LienOnline