Loading Events

Royal Ascot 2021 (aangepaste vorm)

Sinds 2014 reserveren wij steevast het 3e weekend van juni voor The Royal Ascot. En het blijft elk jaar feest. Want feesten dat kunnen de Engelsen, believe me!

Royal Ascot gaat natuurlijk om de hoedjes en jurken, de champagne, PIMM’S en – vergis je niet – het gokken. Elke dag begint met The Royal Procession om 14 uur. The Queen en haar gevolg rijden in open rijtuigen en onder luid gejuich voorbij op weg naar the Parade Ring. Daar aangekomen klinkt het God save the Queen uit volle borst. Indrukwekkend! Met de Queen aan boord kunnen de races beginnen. Zeven races van verschillende lengte, met een half uur tussen elke race.

Los van de races wordt je dag bepaald door het gekozen ‘enclosure’. Elk enclosure heeft zijn ‘pre- & post race program’, publiek en kleding voorschriften. De bekende Royal Enclosure is enkel via ballotage toegankelijk voor de dames en heren op stand en zijn te herkennen aan de knullige paarse badge met naam op hun linker borst. In de overige enclosures is het Engeland op z’n best…of slechtst: het niveau daalt lineair met de hoeveelheid genuttigde alcohol. En dat gaat hard! 🙂

Helaas, in 2021 een uitgeklede vorm van Royal Ascot. Slechts The Royal en Queen Anne Enclosure zijn met beperkte capaciteit open. Wij vertrouwen er op dat in  2022 Royal Ascot weer als vanouds kan plaatsvinden.

PS Een vergelijkbaar icoon is The Grand National, medio april op Aintree, nabij Liverpool.

In de buurt

Royal Ascot 2021 (aangepaste vorm)

15 - 19 juni 2021

Tickets boeken

www.ascot.co.uk

JUULS’ kalender delen

Copyright 2020 - JUULS. All Rights Reserved | Ontwikkeld door LienOnline