Loading Events

Prinsengrachtconcert

Keer op keer weet het Prinsengrachtconcert – dat jaarlijks op de 3e (soms 4e) zaterdag van augustus voor het Pulitzer hotel plaatsvindt – mij te ontroeren. Niet in de laatste plaats door de sfeer en de setting. Het programma liegt er ook nooit om, maar de ‘oh so proud of my roots’ trigger komt met name door de uitpuilende ramen, de labyrinth aan bootjes, de overvolle kades en natuurlijk de Wester, die steeds zichtbaarder wordt naarmate de schemer inzet. De stilte met licht geroezemoes tijdens een optreden, de artiesten die bij opkomst hun eigen enthousiasme maar nauwelijks kunnen bedwingen en het vaste slot ‘Aan de Amsterdamse Grachten‘ waar een ieder met smart op heeft gewacht. Met recht krijgen we daar geen genoeg van.

Ik heb het concert in 2019 mee mogen vanuit een bootje aan het podium, absolute aanrader als je de kans krijgt! Zie de website voor het botenbeleid (loting).

PS In de weken voorafgaande aan het Prinsengrachtconcert, vindt het Grachtenfestival plaats, met tal concerten op vaak unieke locaties in Amsterdam.

In de buurt

Prinsengrachtconcert

20 augustus 2022

www.prinsengrachtconcert.nl

JUULS’ kalender delen

Evenementen in de buurt

vr

12

Grachtenfestival - 25 jaar

12 - 21 augustus 2022

Copyright 2022 - JUULS. All Rights Reserved | Ontwikkeld door LienOnline