Loading Events

Open Monumentendag

Monumenten, musea en andere bijzondere locaties openen jaarlijks het tweede weekend van september (gratis) hun deuren. Overal worden rondleidingen georganiseerd, lezingen gegeven en wandel- en fietsroutes uitgezet. Je komt soms op plekken die normaal gesproken gesloten zijn voor het publiek. Perfecte aanleiding voor een stedentripje!

Deelnemende steden zijn o.m. Delft, Leiden, Zutphen en Zwolle. In sommige steden duurt Open Monumentendag het hele weekend, in andere alleen de zaterdag. Dus check van te voren goed het programma. Ook voor de openingstijden per monument en of je van te voren moet reserveren. Overigens worden de programma’s in veel steden pas kort van te voren bekend gemaakt. Just so you know.

Het landelijk thema voor 2021 is ‘Mijn Monument is jouw Monument’. Maar hier wordt ook wel van afgeweken. Zo viert Amsterdam – met het thema ‘Buiten Buurten’ – dat het precies 100 jaar geleden is dat 5 buurgemeentes werden geannexeerd: Buiksloot, Nieuwendam, Ransdorp, Sloten, Watergraafsmeer en een groot gedeelte van Nieuwer-Amstel. In Utrecht is het thema ‘Erfgoed voor iedereen’.

 

 

In de buurt

Open Monumentendag

11 - 12 september 2021

jaarlijks, 2e weekend september,
landelijk

www.openmonumentendag.nl

JUULS’ kalender delen

Evenementen in de buurt

za

12

Een Markante Veerse Joffer

12 juni 2021 - 8 november 2021

vr

15

Kunstmoment Diepenheim

15 - 24 april 2022

za

11

Markt onder de Linden

11 - 12 juni 2022

Copyright 2022 - JUULS. All Rights Reserved | Ontwikkeld door LienOnline