Loading Events

Movies that Matter Festival 2021

De titel zegt het al: Movies that Matter. Tijdens dit festival dat, je raadt het al, dit jaar online plaatsvindt, geen zoetsappige liefdesverhalen of jaw dropping natuurbeelden. Nee, de focus ligt – zoals je van sponsor Amnesty International kan verwachten – op de mensenrechten.

“Wij openen ogen voor mensenrechten door het vertonen van films en het stimuleren van vertoningen van films over mensenrechten. Dit doen we door het organiseren van het jaarlijkse Movies that Matter Festival, educatievertoningen voor studenten en scholieren, het organiseren van events, met advieswerk in binnen- en buitenland en het ondersteunen van festivals in het buitenland.” aldus Movie that Matter.

Zoals bij elk festival is de keuze reuze. Online worden de films allemaal toegelicht. Neem vooral ook een kijkje bij de interessante Specials of de filmtips van NRC en Trouw. Kom je er niet uit, prik dan gewoon een datum/tijd waarop het uitkomt en kijk wat er op dat moment te zien is.

JUULS tipt:

  • The Man Who Sold His Skin: openingsfilm en genomineerd bij de Oscars als beste buitenlandse inzending 
  • De Dissident: een spraakmakende documentaire over de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi
  • Desert Paradise: hoe verder nu de mijnen in een klein dorpje in de woestijn van Namibië gesloten zijn. Stiekem ook voor de mooie natuur:-)
  • Coded Bias: intrigerende docu over de macht van algoritmes

Naast een boordevol programma met films en docu’s zijn er ook nog interessante (gratis) workshops & masterclasses (webinars).

In de buurt

Movies that Matter Festival 2021

16 - 25 april 2021

Programma Movies that Matter 2021

www.moviesthatmatter.nl

JUULS’ kalender delen

Evenementen in de buurt

vr

09

The Affordable Online Art Fair

9 april 2021 - 3 mei 2021

Copyright 2022 - JUULS. All Rights Reserved | Ontwikkeld door LienOnline