Loading Events

Hahnenkammrennen

Zet ‘m op je bucketlist dit geweldige evenement, dat steevast in de 3e weekend van januari plaatsvindt in mondaine Kitzbühel. Op vrijdag de super G, op zaterdag het koningsnummer de afdaling en op zondag de spannende slalom. De afdaling is de moeilijkste van het seizoen, met de spectaculaire mausefalle sprong aan het begin en de huiveringwekkende finish van de legendarische piste de Streif.

Je kunt langs de route kijken of de gezellige drukte opzoeken aan de finish, waar naast een tribune, een enorm vipdorp (voor de Schwarzeneggers en de Ecclestones) is opgetuigd. Neem een vuilniszak mee om op te zitten en nestel je voor een goed zicht boven de menigte uit, tegen de helling rechts van de piste. Daar is ook een groot scherm, waar je alles goed op kunt volgen. Overal zijn koek & zopie tentjes, waar je de lokale culinaire hit-combi kunt scoren: curry worst & bier. Tickets kan je vooraf online kopen of gewoon op locatie.

Neem na afloop zeker een kijkje in dorp, dat voor de gelegenheid is omgetoverd tot een groot feest terrein. De knusse hoofdstraat staat vol met tentjes, live bandjes spelen op diverse podia en natuurlijk schalmen de onvermijdelijke après-ski hits door de luidsprekers.

Mooi te combineren met een weekje skiën in een van de dorpen van Skiwelt – Kitzbüheler Alpen.

PS Om parkeerellende te voorkomen en een glaasje te kunnen drinken, is het een aanrader om de trein te nemen. Het station ligt op korte loopafstand van zowel dorp als de piste.

In de buurt

Hahnenkammrennen

20 - 22 januari 2023

super G (vr), afdaling (za), slalom (zo)

Hinterstadt 4, Kitzbühel

www.hahnenkamm.com

JUULS’ kalender delen

Copyright 2022 - JUULS. All Rights Reserved | Ontwikkeld door LienOnline