Loading Events

Festival International des ballons – Château-d’Oex

Wat een magisch gezicht, al die heteluchtballonnen tegen een achtergrond van witte bergtoppen en strak blauwe lucht. Niet alleen indrukwekkend in de lucht, maar ook op de grond, waar je meteen beseft hoe groot de ballonnen zijn. Voor vertrek is het een drukte van belang, de ballon, mand en hete lucht installatie worden secuur gecontroleerd. Eenmaal los, hoor je enkel nog het karakteristieke geluid van de hete lucht ‘boosts‘, die langzaam vervagen naarmate de balloon hoger klimt. Aan dit jaarlijks festival doen zo’n 60 ballonen mee uit 15 landen.

Ben je van plan om eind januari in Wallis of Portes de Soleil te gaan skiën, reserveer dan een zeker een dagje voor dit grootse evenement. Het charmante Château D’Oex is op zichzelf al een bezoek waard, met zijn gezellige winkelstraat en mooi kerkje. Neem vooral ook wat lokale kaas mee van buurdorp Gruyère, voor een kaasfondue bij thuiskomst. Mooi te combineren met een ochtendje skiën in knus Rougemont, Saanen of mondaine Gstaad. Als de bergpas open is, rijd dan via de N11 en het mooie dorp Aigle en sla wat lokale wijn in. Of hoe nog leuker en relaxter, neem de trein vanaf Montreux.

PS Je kunt dagelijks tussen 9.30 en 14.00uur ook zelf een vlucht maken. Mocht het uitverkocht zijn, noteer ‘m voor je bucketlist, want het is echt de moeite waard.

In de buurt

Festival International des ballons – Château-d’Oex

22 - 30 januari 2022

Programma

www.festival-des-ballons.ch

JUULS’ kalender delen

Copyright 2020 - JUULS. All Rights Reserved | Ontwikkeld door LienOnline